Bel vrijblijvend voor een prijsaanvraag 0473 26 35 85

Wat zijn pleisterwerken? Informatie, tips en advies!

Ben je bezig met nieuwbouw of renovatie, dan staan pleisterwerken ook zonder twijfel bovenaan op je agenda. G&P Pleisterwerken uit Oudegem is gespecialiseerd in spuitpleister, maar heeft ook een jarenlange ervaring met ander stucwerk. Hoewel het dikwijls heel uitnodigend is om zelf aan de slag te gaan, heeft het toch voordelen om met een ervaren partner als G&P Pleisterwerken in zee te gaan.

Je kan erop rekenen dat wij over het juiste materiaal beschikken om de pleisterwerken correct en vakkundig uit te voeren.

Je vermijdt ook geld over de balk te gooien door eigen pleisterwerk opnieuw te moeten aanbrengen. Wij garanderen je kwaliteit aan een betaalbare prijs.

Tot slot hebben wij ook al meer dan 20 jaar ervaring. De kennis en know-how die we in die periode hebben opgebouwd wenden we uiteraard graag aan om jouw opdracht tot in de fijnste details uit te voeren.

Wat is het verschil tussen nat en droog pleisterwerk?

Nat pleisterwerk houdt in dat een mengsel van gips en water wordt gebruikt om de oppervlakte – gevel, muur of plafond – egaal glad te maken. Bij nat pleisterwerk moet je rekening houden met een zekere droogtijd. Deze techniek vraagt de nodige kennis en ervaring.

In tegenstelling tot droog pleisterwerk is nat pleisterwerk goedkoper.

Onder droog pleisterwerk verstaat men het gebruik van gipsplaten om de oppervlakte te bewerken. Deze methode laat toe om meteen na het aanbrengen van de gipsplaten voor de verdere afwerking te zorgen. Er is namelijk geen droogtijd.

Droog pleisterwerk is duurder dan nat pleisterwerk, maar heeft het voordeel dat ook doe-het-zelvers er makkelijker mee aan de slag kunnen.

Wat zijn de voordelen van gevelbepleistering?

De gevel van je woning bepleisteren heeft uiteraard een esthetische waarde. Het zorgt voor een stijlvol, mooi aanzicht van het gebouw. Maar er is ook een tweede voordeel. De mogelijkheid bestaat om isolerende materialen te gebruiken zodat je dus op het vlak van energieverbruik beter scoort.

De samenstelling van gevelpleister is uiteraard anders dan het materiaal dat voor binnenpleisterwerk wordt gebruikt. Vaak wordt voor een mix op basis van cement gekozen. Of men kiest voor een synthetische sierpleister.

Wat wordt bedoeld met sierpleister?

Je kan het pleisterwerk meteen ook als definitieve afwerkingslaag kiezen. In dit geval spreekt men van sierpleister en kan men ervoor opteren om een bepaalde structuur aan het pleister te geven. Het sierpleister wordt vaak ook nog geverfd na het uitdrogen, maar je hebt ook de mogelijkheid om vooraf in het pleister al een bepaalde kleur aan te brengen.

Kan pleisterwerk de luchtkwaliteit in huis verbeteren?

Er zijn op de markt zogenaamde dampdoorlatende pleisters verkrijgbaar die vochtregulerend werken en problemen met schimmels ondervangen. Vraag ons hierover meer informatie. We helpen je graag verder.